Gratis intake
Spider naevus, spinnenkop, onder het oog.

Spider Naevus

Een spider naevus of spider vein is een veelvoorkomende goedaardige huidaandoening. Het is een uitwaaiering van de fijnste bloedvaten (haarvaten) rond een rood puntje. Omdat de vorm eruitziet als een spinnetje wordt het ook wel een “spinnenkopje” genoemd.

De roodheid verdwijnt als je met je vinger op de spider naevus drukt. Zodra je de vinger ervan af haalt, vullen de vaatjes zich weer met bloed. Goed nieuws: dit betekent dat het te verwijderen is. Wij kunnen je hierbij helpen!

Hoe ontstaat een spider naevus?

De oorzaak van een spider naevus is onbekend. Het kan al op jonge leeftijd ontstaan, maar we zien het veel op oudere leeftijd. Het ontstaat vaak spontaan en in sommige gevallen verdwijnt het spontaan. Het bevindt zich vooral rond de neus of bij de ogen, maar soms ook op de wang of in de hals. Als er meerdere gesprongen vaatjes in het gezicht zichtbaar zijn wordt er gesproken van couperose.

Spider naevus behandelen met een vaatlaser

Bij Huidtherapie Eemland in Amersfoort behandelen onze huidtherapeuten de spider naevus (en couperose) met de Nd:YAG laser. Bij deze vorm van lasertherapie wordt een rode bundel laserenergie op het vaatje gericht. Dit wordt geabsorbeerd door de (paars) rode kleurstof van het vaatje, wat een warmte veroorzaakt in het betreffende vaatje waarbij de eiwitten stollen. Het beschadigde vat wordt door het lichaam opgeruimd.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Door middel van deze behandelmethode kunnen we al snel mooie resultaten behalen. Je zult vaak binnen 1 – 3 behandelingen al het gewenste resultaat behalen. Het spinnenkopje kan dan helemaal verwijderd worden.

Tijdens het intakegesprek beoordeelt de behandelend huidtherapeut jouw huidaandoening en hoeveel behandelingen er nodig zijn om deze effectief te verminderen of verwijderen. We vertellen je de geschatte kosten en nemen het verwachte resultaat met je door. Hier zijn we altijd realistisch en eerlijk in. Zo kunnen we helaas niet garanderen dat je nooit meer last zult hebben van een spinnenkopje. Over het algemeen zorgt de behandeling wel voor een heel mooi resultaat!

Vergoeding

Vraag bij je zorgverzekeraar na of je recht hebt op een gedeeltelijke vergoeding. De behandeling van een spider naevus wordt soms gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering.

Plan jouw intakegesprek

Kom snel langs en maak gebruik van ons advies op maat tijdens het intakegesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we jouw vragen, wensen en verwachtingen. Wij zullen jouw huid onderzoeken en een persoonlijk plan van aanpak opstellen. Bovendien krijg je een prijsindicatie. Zo weet je exact waar je aan toe bent.

Bij ons werken alleen HBO opgeleide en BIG geregistreerde huidtherapeuten. En kun je terecht zonder verwijzing van de huisarts of medisch specialist. In sommige gevallen is wel een verwijzing nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Informeer bij je zorgverzekeraar of dit het geval is.

Home » Huidaandoeningen » Spider Naevus
Call Now Button