Gratis intake
Huid met creme onder het oog

Werkwijze

Ik begrijp dat het een grote stap kan zijn om naar een huidtherapeut te gaan. Daarom is mijn werkwijze laagdrempelig en is iedereen welkom.

Hoe werkt het?

Afspraak maken

We behandelen uitsluitend op afspraak. Voicemails en e-mails worden op werkdagen binnen 24 uur beantwoord.

Bellen

Om een afspraak te maken kun je ons op werkdagen bellen op 033-2037030. Het kan gebeuren dat we de oproep niet meteen kunnen beantwoorden, omdat we bijvoorbeeld in behandeling zijn. Laat in dit geval een voicemail bericht met je naam en telefoonnummer achter.

E-mail

Het is ook mogelijk om een afspraak te maken door een e-mail te sturen naar info@huidtherapie-eemland.nl, online in te plannen of door het contactformulier op de website in te vullen.

Intake

Een intakegesprek is gratis en hiervoor reserveren we een half uur in onze agenda. Tijdens dit gesprek zal de huidtherapeut vragen stellen over je huidklacht en je gezondheid. Je huid wordt zorgvuldig onderzocht en daarmee je huidconditie bepaald.

Je kunt al je vragen, wensen en verwachtingen met de huidtherapeut bespreken. Vervolgens stelt ze samen met jou een persoonlijk behandelplan op en geeft ze een prijsindicatie van de behandeling.

Zo weet je exact waar je aan toe bent.

Vervolgafspraak

Tijdens het het intakegesprek maken we een persoonlijk behandelplan. We plannen een vervolgafspraak en we heten je welkom bij onze praktijk!

Betaling

Na een afspraak heb je de mogelijkheid om de behandeling te pinnen of contant te betalen. Wij kunnen de factuur naar je mailen, zodat je deze kunt indienen bij jouw zorgverzekeraar (word ik vergoed?)

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik een afspraak annuleren?

Als het niet lukt om een afspraak na te komen, vragen we je zo snel mogelijk per telefoon of e-mail te annuleren. In de tijd die voor jou gereserveerd was, kunnen we iemand anders helpen.

Als de annulering niet ten minste 24 uur voor de behandelafspraak aan ons is doorgegeven, zijn we genoodzaakt hier kosten voor in rekening te brengen. Deze kosten bedragen €40.

Bij het niet tijdig annuleren van een laserbehandeling wordt 50% van het besproken tarief in rekening gebracht. Deze kosten zijn niet declarabel bij de zorgverzekering.

Wij adviseren om alleen in uiterste noodgevallen de afspraak te annuleren.

Heb ik een verwijzing nodig?

Sinds 1 januari 2011 is het mogelijk om zonder verwijzing naar de huidtherapeut te gaan. Dit betekent dat de huidtherapeut direct toegankelijk is.

Mocht je zonder verwijzing komen, dan wordt er eerst een screening gedaan om te beoordelen of de huidtherapeut de juiste persoon is om je te helpen. Mocht dit niet het geval zijn, dan verwijzen we je naar de huisarts.

 In sommige gevallen is een verwijzing nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Informeer bij je zorgverzekeraar of dit het geval is.

Hoe weet ik zeker dat jullie kwaliteit bieden?

Huidtherapie Eemland is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH). Dit is de beroepsvereniging die opkomt voor de belangen van alle huidtherapeuten in Nederland en zij richt zich op het ontwikkelen van kwaliteitsbeleid en organiseert bij- en nascholingsprojecten voor haar leden. Bovendien is de NVH aangesloten bij de Klachtencommissie Paramedici.

Ook staat Huidtherapie Eemland geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. In dit register staan alle kwaliteitsgeregistreerde huidtherapeuten van Nederland om transparantie en kwaliteit in zorg te bieden. Voor registratie in het Kwaliteitsregister Paramedici gelden criteria ten aanzien van werkervaring en deskundigheidsbevordering.

Daarnaast volgen onze huidtherapeuten altijd een HBO-studie en zijn ze aangesloten bij de NVH en BIG-geregistreerd.

Ook bezoeken we regelmatig congressen en post HBO opleidingen om onze kennis en kunde up to date te houden en zo de kwaliteit van onze huidzorg hoog te houden. In de (cos) medische huidzorg vinden veel ontwikkelingen plaats en wij bieden graag de beste zorg voor onze cliënten.

Wordt de behandeling vergoed door mijn zorgverzekering?

Vergoeding door de zorgverzekering is mogelijk. Huidtherapie Eemland is aangesloten bij de NVH, geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici en is gecontracteerd met alle zorgverzekeraars van Nederland.

Verschillende andere behandelingen die wij aanbieden, kunnen vanuit de aanvullende verzekering worden vergoed. Meer informatie over vergoedingen vind je op deze website.

De site heeft de verschillende huidtherapie behandelingen opgedeeld:

Na een afspraak heb je de mogelijkheid om de behandeling te pinnen of contant te betalen. Wij kunnen de factuur naar je mailen, zodat je deze kunt indienen bij jouw zorgverzekeraar.

De behandeling van oedeem en het aanmeten en leveren van therapeutisch elastische kousen kunnen wij direct bij de zorgverzekeraar declareren.

Wat als ik een klacht heb?

Wij vinden het erg belangrijk dat je tevreden bent met de door ons verleende zorg. Hoewel we veel waarde hechten aan persoonlijke service, uitgebreide voorlichting en kwaliteit gebeurt het soms dat iemand niet tevreden is. Dan hopen we dat je je klacht of probleem eerst met de desbetreffende huidtherapeut wil bespreken.

Meestal lukt het om samen een passende oplossing te vinden. Ook is het mogelijk om jouw klacht via het klachtenformulier op de website in te dienen. Dan word je zo snel mogelijk gebeld en gevraagd om langs te komen.

Wanneer we samen niet tot een passende oplossing kunnen komen, kun je je wenden tot de klachtencommissie van onze beroepsvereniging: de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH). Deze commissie is onafhankelijk en zal met de grootst mogelijke zorg je klacht behandelen. Meer informatie kun je vinden op de website van de NVH.

Hoe wordt mijn privacy gewaarborgd?

Wij gaan vertrouwelijk met patiëntengegevens om. Het patiëntendossier is veilig opgeslagen in een automatiseringssysteem voor de huidtherapeutische praktijk.

De gegevens in deze beveiligde praktijksoftware kunnen niet verloren gaan of in onbevoegde handen terechtkomen. De gegevens kunnen wel, met jouw toestemming, gebruikt worden voor kwaliteitsverbetering en ondersteuning van de bedrijfsvoering.

Werken jullie met stagiaires en waarnemers?

In de praktijk werken regelmatig waarnemende huidtherapeuten en stagiaires. Bij Huidtherapie Eemland hechten we veel waarde aan kwalitatief goede huidzorg en een prettige sfeer waarin vertrouwen en openheid een grote rol speelt. 

Iedere waarnemende huidtherapeut heeft meerdere jaren werkervaring als huidtherapeut en is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en BIG geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. Bovendien is de praktijk een opleidingsplek voor huidtherapeuten in opleiding.

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact op.

Wil jij weten wat ik voor jouw huid kan betekenen?

Tijdens het intakegesprek stel ik vragen over je huid en gezondheid. En beantwoord ik vragen die je hebt. Ook beoordeel ik nauwkeurig je huid. Voordat je naar huis gaat, is voor jou duidelijk hoe het behandelplan eruit ziet.

“Daniëlle neemt je heel erg serieus, niks is raar of gek. Heeft jaren geduurd voor ik naar de huidtherapeut gegaan ben maar nu zou ik willen dat ik eerder gegaan was. Er wordt ook regelmatig een mailtje gestuurd met de vraag hoe het met je huid gaat. Bereikbaarheid is heel goed en je kunt altijd alles vragen, ze reageert snel.” – Irene

Home » Over de praktijk » Werkwijze & FAQ
Call Now Button